Centar Za Zenska Prava – Podgorica 4

(CŽP) Centar za ženska prava ~ Podgorica

NVU “Centar za ženska prava” (CŽP) osnovano je 2012. godine. Nastalo je na osnovu dugogodišnjeg iskustva osnivačica u pružanju podrške ženama žrtvama porodičnog nasilja i drugih oblika kršenja ženskih ljudskih prava. Ciljevi organizacije sprovode se kroz tri programa: Program javnog zastupanja, Program podrške za žene žrtve nasilja, Program za umjetnost i kulturu u okviru kojeg organizujemo Kreativnu radionicu namijenjenu za žene i mlade koji su suočeni sa problemom porodičnog nasilja kao i za samohrane majke.

Radionica, uz mentorstvo likovnog umjetnika specijalizovanog u oblasti grafike, u tehnici sito štampe na papiru i na tekstilu, proizvodi atraktivne dizajnerske predmete: šalove, majice i torbe izrađene od prirodnih materijala.

U radu sa polaznicama otkrili smo da je veliki broj žena nezaposlen i da zbog socijalne izolacije koja je u velikom broju slučajeva svojstvena nasilju u porodici, ili brige o djeci, nije bila u poziciji da se kvalifikuje za određeno zanimanje. Uvođenjem radionica za obuku u praktičnom radu pomažemo žrtvama ne samo u jačanju njihovog samopouzdanja već i u podizanju nivoa njihove kreativne i radne sposobnosti.

Proizvodi/usluge:

Klikni na sliku za uvećan prikaz!


Centar Za Zenska Prava – Podgorica Logo

Kontakt info:

(CŽP) Centar za ženska prava ~ Podgorica

Klikni na broj i pozovi odmah:

Bokeška 20, 81000 Podgorica, Crna Gora